Grad darovao nekretninu Udruzi udomitelja Zagrljaj

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Grad Vukovar je Udruzi udomitelja Vukovarsko – srijemske županije „Zagrljaj“ na korištenje za potrebe rada i djelovanja te u svrhu brige i podizanja kvalitete života udomljene djece dao nekretninu u svom vlasništvu. Riječ je o kući s okućnicom ukupne površine 207 m namijenjena posebice za susrete udomljene djece sa svojim roditeljima, a za čije unutarnje uređenje je Grad Vukovar izdvojio 56.000 kuna.

Tom prigodom predsjednici udruge Nataliji Medak ključeve i Ugovor o dodjeli nekretnine na korištenje uručio je gradonačelnik Ivan Penava.

„Jedan od glavnih motiva za pronalazak ovog rješenja i davanje kuće na korištenje, a vođeni zamolbom članova udruge, je omogućavanje susreta djece sa svojim biološkim roditeljima u okruženju koje je neutralno, a kako bi se ostvarila prava djece i roditelja, ali i kako bi se ostvarile ostale komponente iz aspekta sigurnosti i slično. Nadam se kako će objekt biti na korist svim članovima udruge, djeci te roditeljima“, rekao je Penava.

Predsjednica udruge “Zagrljaj” Natalija Medak rekla je kako udruga u svom djelovanju dugom 13 godina do sada nije imala objekt u potpunosti na raspolaganju, već je bila u najmu te dijelila prostor s drugim udrugama.

„Ovo nam omogućuje da imamo razne aktivnosti i druženja u svom prostoru, do sada smo prostor uvijek morali tražiti“, rekla je Medak.

Potpredsjednik udruge Tihomir Ćorluka dodaje kako će za djelovanje udruge prostor biti od velike pomoći.

Udruga udomitelja Vukovarsko – srijemske županije „Zagrljaj“ broji 19 udomiteljskih obitelji koje brinu o 45 udomljene djece.