Gotovo 200 pjevača s prozora Gimnazije pjevalo božićne pjesme

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, U sklopu Adventa u Vinkovcima i ove godine upriličen je, možda i najljepši događaj cijele predbožićne vinkovačke manifestacije, koncert božićnih pjesama s prozora vinkovačke Gimnazije.

Svima znane božićne napjeve pjevalo je gotovo 200 pjevača učenika Srednje glazbene škole Josipa Runjanina i članova Zbora mladih župe sv. Vinka Pallottija, Zbora mladih župe sv. Euzebija i Poliona, Zbora župe Presvetog Srca Isusova, Zbora “Fra Vjekoslav Mičuda” Župe Bezgrešnog Srca Marijina, Zbora mladih samostana sv. Antuna Padovanskog i Zbora mladih župe sv. Ćirila i Metoda.

“Jako je lijepo sve ovo vidjeti i čuti, a posebice mi je drago vidjeti velik broj naših sugrađana koji su se večeras okupili kako bi uživali u ovom nesvakidašnjem događaju koji nas na najljepši način uvodi u radost Božića”, kazao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

I doista je bilo lijepo čuti pjevače kako kroz pjesmu donose radost brojnim Vinkovčanima koji su ih došli poslušati. Pa i sami zapjevati neku od pjesama, a riječ o svima znanim božićnim pjesmama poput “Tiha noć”, “Narodi nam se”, ali i nekih svjetovnih poput pjesme “Bijeli Božić”.