Godina uspjeha iza Kluba dizača utega Vukovar – 116 odličja i 123 državnih rekorda

Foto. www.facebook.com

VUKOVAR, Protekla, 2018. godina, ostat će zapisana kao godina uspjeha Kluba dizača utega Vukovar. U prilog tome govori i činjenica da su članovi ovoga vukovarskog kluba tijekom protekle godine osvojili 116 odličja sa državnih prvenstava te pri tome postavili i 123 novih državnih rekorda. Tim povodom oglasila se na svojoj Facebook stranici i Uprava kluba:

„Po isteku svake godine, pa tako i ove, natjecatelji kluba imaju puno posla, zbrojiti sve ostvareno protekle natjecateljske sezone, koja je bila veoma uspješna i sa pravom možemo reći, da je KDU “Vukovar”, najuspješniji vukovarski sportski klub!
U godinama koje su pred nama, bit će veoma teško nadmašiti po ostvarenim rezultatima 2018.godinu.
Mladi vukovarski dizači utega, nastupili su na svim natjecanjima po Kalendaru Hrvatskog dizačkog saveza, na raznim turnirima u zemlji i inozemstvu, branili su boje Republike Hrvatske na Europskim Prvenstvima,Kupu Europske unije i na Olimpijskim igrama mladih a klub je bio uspješan organizator međunarodnih turnira i Prvenstava Hrvatske za seniorke, te za uzraste U20 i U23, kao i Kupa Republike Hrvatske.
Teško je bilo sve to sumirati, ali smo uspjeli doći do impozantne brojke od 116 osvojenih odličja na Prvenstvima Hrvatske (turnire nismo uključili) i 123 postavljena državna rekorda za mlađe uzraste.
Toliko odličja je bilo moguće osvojiti nastupom na državnim Prvenstvima U15, U17,U20,U23 i za seniore u obje spolne konkurencije a odličja se dodjeljuju u sve tri dizačke discipline (trzaj, izbačaj i biatlon).
Treninzi su koncipirani tako da se na svakom natjecanju pokuša podići po jedan kilogram više od prošlog u će mu su naši natjecatelji često uspijevali i ostvarili impozantan broj oborenih državnih rekorda.
Naše mlade natjecateljice su ekipne Prvakinje Hrvatske za uzraste U17,U20,U23 i seniore i druge su u Kupu RH, dok su dečki ekipni Prvaci države za uzraste U15 i U17, drugi za U20 i U23, sedmi za seniore i peti u Kupu RH.
Titulama pojedinačnih Prvaka Hrvatske su se okitili : Željka Miljković, Nataša Dermiček, Barbara Topolovec, Hermana Dermiček, Ana Crnjac, Andrej Todorović, Dražen Vidić, Nikola Todorović i Daid Todoroić.
Naši držani rekorderi su : Hermana Dermiček sa 44 rekorda, Ana Crnjac sa 39, Željka Miljkoić sa 24, Lucija Gračanin sa 8, Nikola Todorović sa 6 i Nataša Dermiček sa 2 rekorda.
Boje Republike Hrvatske na seniorskom Prvenstvu Europe u Bukureštu, branile su Hermana Dermiček, osvojivši tri sedma mjesta i Ana Crnjac koja je tri puta deveta.
Na Kupu Europske unije u Austriji, na kojem je Hrvatska ekipno četvrta u dresu sa državnim Grbom, nastupile su Hermana Dermiček kao četvrta pojedinačno i Ana Crnjac kao šesta pojedinačno.
Na Kadetskom Prvenstvu Europe u Italiji, Hermana je sedma a Ana Deseta.
Na juniorskom Prvenstvu Europe u Poljskoj, Ana osvaja osmo mjesto a Hermana je deseta.
Glavni grad Argentine, Buenos Aries, bio je domaćin , Olimpijskih igara mladih, na kojem je nastupila i naša Olimpijka Hermana Dermiček, kao jedina hrvatska dizačica utega i jedina sportašica iz Vukovara i naše Županije, branila boje Republike Hrvatske na ovom skupu najboljih mladih sportaša iz cijelog svijeta i osvojila je deseto mjesto
Osim reprezentativnih nastupa naših članica, uspješne međunarodne nastupe kao klub, imali smo u Somboru, Baču, Sarajevu i dva puta u Budimpešti, dva međunarodna
turnira smo održali u Vukovaru.
Sve gore nabrojeno, govori da se ovih šest godina postojanja kluba, radilo veoma ozbiljno, sa velikom dozom entuzijazma u ne baš primjerenim uvjetima, donedavno u skladišnom prostoru Sportske dvorane, bez i jednog vanjskog otvora za dovod svježeg zraka, što je i sa zdravstvenog aspekta nije bilo primjereno, te smo se osim
svakodnevne nimalo lake borbe sa kilogramima, borili i za adekvatan trenažni prostor.
Razumijevanjem odgovornih u Gradu, Zajednici športskih udruga i ustanovi “Sportski objekti”, naš problem je riješen i klub i dalje djeluje u Sportskoj dvorani, ali u lijepom, prozračnom prostoru i članovi kluba se neizmjerno zahvaljuju svima koji su doprinijeli ovom rezultatima zasluženom preseljenju.
Dok čitamo ove redove, članovi kluba, već su počeli sa pripremama za novu natjecateljsku sezonu, te pozivaju vukovarsku mladež, da im se pridruži i budu sudionici nekih budućih uspjeha!

Što na kraju reći za 2018. – PONOVILA SE !“