GK Joze Ivakića na scenu postavilo prvi dječji mjuzikl

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Nekoliko stotina mališana uživalo je u subotu na dvije pretpremijere, a potom i na premijeri dječjeg mjuzikla „Crvenkapica“ u Gradskom kazalištu Joze Ivakića koje je tu predstavu kao prvu ovogodišnju premijeru, iznjedrilo u koprodukciji s Dječjim kazalištem Branka MIhaljevića iz Osijeka.

“Originalna glazba, sedamnaest dječjih songova, mladi akademski glumci predvođeni Katarinom Šestić i nominiranim za Nagradu hrvatskog glumišta Ivanom Pokupićem jamstvo su da će ovaj  mjuzikl djecu, ali i odrasle povesti na prekrasno glazbeno putovanje”, kazao je ravnatelj Gradskog kazališta Joze Ivakića Zdenko Rečić.

U “Crvenkapici”, za koju su tekst napisali Vlado Andrić, koji je i redatelj, i glumac HNK Osijek Vjekoslav Janković, igraju Katarina Šestić, Marijan Josipović, Matea Marušić, Ivan Pokupić, Katarina Krištić, Vladimir Andrić, Zorko Bagić i Ivica Lučić.

Za kostime i scenografiju zadužena je bila Ivana Pjevac, za glazbu Igor Valeri i Ivica Duspara, a za scenski pokret i koreografiju Maja Huber.