GK Joza Ivakić online: Ovoga vikenda na rasporedu predstave Eva nije Adam i Ružno pače

Foto: Vinkovačka televizija

VINKOVCI, I ovaj vikend u okviru programa „ostani doma i pogledaj predstavu“ na službenom kazališnom YouTube kanalu dostupne su besplatne predstave iz arhive Gradskog kazališta Joze Ivakića Vinkovci, izvjestili su iz te kazališne kuće.

Od petka 8. svibnja, od 18:00 sati mogu se pogledati dvije predstave:

Tekst: Lydia S. Hodak

Redatelj: Ivan Kristijan Majić

Igraju: Katarina Baban, Sanja Drakulić i Vladimir Andrić

U suvremenoj drami „Eva nije Adam“, srećemo troje modernih mladih ljudi koji žive u stambenoj zajednici i žele nešto, i to odmah, istog trena, bez razmišljanja, bez obzira na cijenu, bez obzira na posljedice. Helena, koja ima uspješnu karijeru manekenke želi dijete, Onyx, direktorica internacionalne banke želi sačuvati vezu s Helenom, a nezaposleni fotograf Peter sanja o svjetskoj karijeri. Je li ljubav dovoljna? Kakva je to ljubav dovoljno snažna da se odupre granicama koje u privatni život postavlja društvo? Puno neodgovorenih i nepromišljenih dijelova naše svakodnevice, ovaj komad propituje, ne bježeći od krajnosti i provokativnog.

Tekst za predstavu dramatizirao je i režirao Đorđe Dukić prema bajci Hansa Christiana Andersena. Scenografkinja je Sheron Pimpi Steiner, kostimografkinja i autorica lutaka Saša Došen, autor glazbe Ivica Murat, a u predstavi igraju: Inga Šarić, Areta Ćurković, Aleksandra Colnarić, Kristina Kovačević, Edi Ćelić, Tihomir Grljušić i Srđan Kovačević. Predstava je nastala u koprodukciji Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku i Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci.

“Hans Christian Andersen napisao je svevremenu priču Ružno pače. Priču o odbačenosti, otpadnosti i naizgled o bezizlaznosti situacije u koju je netko stavljen iz posve banalnih razloga. Biti različit nije odabir, niti znači nužno zlo. Naprotiv, različitost je ono što motivira, nadahnjuje i mijenja ustaljene poglede i navike. Tako i naše Ružno pače izrasta iz ružnog u lijepo, ja bih rekao iz lijepog u drugo lijepo. Sve u svemu, ovo je topla, duhovita, raspjevana i plemenita priča o jednom malom, malom pačetu u tako velikom svijetu.” (Đ.D.)

Predstave će na YouTube kanalu biti vidljive do ponedjeljka 11.svibnja 2020.