Elektronski party i Hip hop na Orionu za urbanu svježinu 51. Vinkovačkih jeseni

VINKOVCI, Već 11 godina sastavni dio Vinkovačkih jeseni je Elektronski party koji okuplja fanove elektronske glazbe, a osam godina dio te manifestacije tradicijske kulture je i Hip-hop na Orionu, oba događaja osmišljena kako bi ponudile zabavu i onima koji nisu naklonjeni folkloru i narodnoj tradiciji.

Hip-hop na Orionu održava se u subotu 10. rujna i ima iznimno bogat program, pišu vk-jeseni.com dodajući kako već treću godinu to okupljanjem hip-hopera započinje Graffiti Jamom koji se u dvorištu Tehnološkog parka održava od 11 do 14 sati gdje će svoj stav i estetski osjećaj na zidu, u javnom prostoru, grafitima izraziti šestorica wrightera iz Zagreba i Osijeka.

Nakon pet-šest godina u Vinkovce se vraća i 3D iluzionističko slikarstvo.

“Globalna tema svake godine je „umjetnošću protiv nasilja“ pa je tako i ove godine. U Slavonskom sokaku od 12 do 17,30 sati ćemo ugostiti ekipu Beton Fest iz Sarajeva koji će izrađivati 3D slike, a potom će se mladi Vinkovčani i njihovi gosti od 17 do 22 sata u Sokaku i Glavnom šatoru družiti s junacima Stars Wars-a. Od 18 do 19,30 je u Sokaku breakdance radionica za mlade, a na Maloj pozornici od 20 do 22 sata održat će se međunarodno breakdance natjecanje koje će sigurno privući mnoštvo mladih, jer je jedino u ovom dijelu Hrvatske”, kaže Ivan Gale, začetnik, utemeljitelj i organizator Hip-hopa na Orionu.

Dodaje kako se po prvi put u Vukovarsko-srijemskoj županiji organizira natjecanje u Hip-hop plesu prema pravilu „2 protiv 2“, bit će tu najpoznatiji koraci Michaela Jacksona, Robot, elektro pop-ping, funki ples i štošta drugog.

U sklopu 51. Vinkovačkih jeseni u subotu od 22,30 do 4 sata u jutro, u Glavnom šatoru je 11. elektronski party, a organizatori podsjećaju na izuzetno povoljnu cijenu ulaznice od samo 30 kuna za izuzetno jaki line up Dj-a.

“Glavni gost Partyja je Renato Cohen iz Brazila poznat po svojoj globalnoj uspješnici Pontape izdanog na Carl Coxovom labelu Intec Records. Vinkovčani će uživati u nastupu Zlatnichija iz Sarajeva, trenutno jednog od najjačih groove techno producenata. Tu je i Marina Karamarko iz Rijeke s Rezident sankeys Ibiza programom  i jedna od sudionica Burn Ibiza finala” – naglasio je Vinkovčanin Sasskia koji također nastupa na partyju, ali je i glavni organizator ovog događanja i domaćin Dj-ima.

VK-JESENI.HR/ĐURO KARALIĆ