Edukativno druženje djece iz rokovačko-andrijaševačkog Dječjeg vrtića Bambi i prometnih policajaca

Foto: Đuro Karalić

Kako se i pantomimom može dočarati prelazak preko pješačkog prijelaza ili, kako se, pak, pravilno veže sigurnosnim pojasom prije početka vožnje u automobilu, danas su mališani Dječjeg vrtića Bambi Rokovci-Andrijaševci imali prilike naučiti od posebnih edukatora – policajaca Borisa i Marija iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Kroz zabavno druženje na temu sigurnog sudjelovanja djece u prometu, mališanima su policajci skrenuli pozornost na opasnosti koje se svakodnevno kriju pri uobičajenom dolasku u vrtić, bilo u prijevoznom sredstvu ili pri dolasku pješice od kuće do vrtića.

Osnovna pravila ponašanja u prometu ovi budući školarci već dobro poznaju, no primijeniti ih u simuliranim situacijama u prometu ipak je za njih bio nešto zahtjevniji zadatak. No, uz svesrdnu pomoć i korisne savjete policajaca ništa nije bilo teško. Lopta koja se nestašno otkotrljala s igrališta na prometni kolnik, izlazak iz bočno parkiranog vozila na nogostup, kretanje pješaka kroz raskrižje kojim upravlja policajac i mnogi druge situacije u prometu uspješno su savladane u interaktivnoj edukaciji, u kojima su najhrabriji mališani pokazali i odvažnost i mudrost.

Kao nagradu policajcima za korisne cjeloživotne savjete za sigurno kretanje u prometu mališani su otpjevali prigodnu pjesmu „Semafor“, dok su im policajci Boris i Mario zauzvrat darovali korisna edukativna pomagala za obradu prometne tematike – kape s reflektirajućim materijalom i bojanke s prometnim sadržajima.

Ponovno edukativno druženje Dječjeg vrtića Bambi i prometnih policajaca već je dogovoreno za početak nove školske godine, a policajaci su prihvatili poziv za dolazak na svečano otvorenje novoopremljenih dijelova ove suvremene odgojne ustanove, navodi se u priopćenju PU vukovarsko-srijemske.