Dvoje pješaka zadobilo teške tjelesne ozljede dok su prelazili kolnik na obilježenim pješačkim prijelazima

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko – srijemske izvijestili su kako su u utorak, 10. siječnja, u Nuštru policijski službenici proveli očevid jer su na zidu pothodnika ispod željezničke pruge sprejom ispisani neprimjereni natpisi. Materijalna šteta će biti naknadno utvrđena po dostavljenom odštetnom zahtjevu. Policija poduzima mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti te će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, zbog sumnje da je počinjeno kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je šest prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće u kojima je nastupila materijalna šteta (Vinkovci-3), jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Vrbanja) i dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe teže ozlijeđen.

Jučer, 10. siječnja 2023. godine, oko 10 sati  u Vukovaru u Ulici Olajnica,  45-godišnji vozač je prilikom vožnje unatrag stražnjim dijelom vozila udario 76-godišnjeg pješaka koji je prelazio kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza. Pješak, 76-godišnjak je uslijed udara i pada na kolnik zadobio teške tjelesne ozljede.

Također jučer, oko 18 sati  u Vinkovcima u ulici Jurja Dalmatinca, 46-godišnja vozačica je osobnim automobilom udarila 69-godišnju pješakinju prilikom prelaska kolnika na obilježenom pješačkom prijelazu. Uslijed udara 69-godišnjakinja je zadobila teške tjelesne ozlijede. Protiv vozača i vozačice policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.