Kod 23-godišnjaka u Borovu zaplijenjeni streljivo, bombe i dijelovi policijske opreme

Foto: Pixabay/Trapp Jan Marcus

VINKOVCI, Vukovarsko-srijemska policija izvjestila je o zaplijeni više od 500 komada streljiva za vojno automatsko oružje, dvije ručne bombe i bajunete, ali i dijelovi policijske opreme koji su pronađeni u pretrazi doma 23-godišnjaka u Borovu kod Vukovara.

Policijski službenici su 4. rujna, temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, prilikom pretrage doma i drugih prostorija u Radničkoj ulici u Borovu koje koristi 23-godišnjak, pronašli i oduzeli preko 500 komada streljiva različitih kalibara namjenjenog za vojno automatsko oružje, šest spremnika za automatsku pušku, dvije ručne bombe, osam detonatorskih kapisli te dvije bajunete vojničke puške, čije nabavljanje, prodaja ili posjedovanje je građanima zabranjeno, navode iz policije.

Dodaju da su uz oružje pronađeni i dijelovi policijske opreme i to stop tablice i trake za ograničavanje pristupa “stop policija”, kao i dvije hrvatske registracijske oznake za kojima je raspisana objava.

Uz kaznenu prijavu za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari 23-godišnjak je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.