Koncert Crvene jabuke povodom obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske i završetka mirne reintegracije

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Iz Grada Vukovara su najavili kako će u nedjelju, 15. siječnja 2023. godine, biti obilježena 31. godišnjica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 25. obljetnica završetka mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja te završetka mandata UNTAES-a.

„Završetak mandata UNTAES-a i mirna reintegracija hrvatskog Podunavlja jedan je od najvažnijih datuma novije hrvatske povijesti, a posebnu važnost ima za Vukovar i Vukovarce koji su dočekali siguran povratak u svoj grad“, navode iz grada Vukovara.  

U povodu obilježavanja ovog važnog datuma, Grad Vukovar pripremio je program koji započinje u petak, 13. siječnja 2023. godine izložbama Gradske knjižnice Vukovar i Gradskog muzeja Vukovar. U subotu, 14. siječnja na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru s početkom u 20:30 sati svi građani i posjetitelji Vukovara mogu uživati u koncertu Crvene jabuke. U nedjelju, 15. siječnja održava se središnji program obilježavanja – svečana akademija u povodu 25. obljetnice završetka mirne reintegracije hrvatskog podunavlja te završetka mandata UNTAES-a na kojoj će biti uručena priznanja za doprinos procesu mirne reintegracije. Također, nedjelja je rezervirana i za besplatno turističko vođenje po Vukovaru u organizaciji Udruge turističkih vodiča grada Vukovara te besplatnu dječju predstavu u organizaciji JU u kulturi Hrvatski dom Vukovar.