DSS: Na božićni domjenak u Vukovaru jedino nije pozvan zamjenik gradonačelnika Srđan Milaković

Foto Ivan Matić

ZAGREB, VUKOVAR, Demokratski savez Srba (DSS) oglasio se priopćenjem u kojem su najoštrije osudili diskriminaciju zamjenika gradonačelnika Vukovara iz redova srpske zajednice Srđana Milakovića koji je i sam član te stranke.

„Na domjenak povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, za sve zaposlene u gradskoj upravi Vukovara, jedino nije pozvan niti dobrodošao izabrani predstavnik srpske zajednice u izvršnoj vlasti. Ovaj čin predstavlja diskriminaciju čitave srpske zajednice koju naš zamjenik gradonačelnika predstavlja i pokazuje kakav je odnos vukovarskih gradskih vlasti prema trećini svojih sugrađana. Tim je više poražavajuće što se ovo dešava u atmosferi radosti kršćanskog praznika Božića koji ljude okuplja, potiče na solidarnost i razumijevanje“, stoji u priopćenju kojega potpisuje predsjednik DSS-a Jovica Radmanović.

Dodaju i kako je ovo i najteže zadiranje u temelje pravnog sustava Republike Hrvatske kojim se garantira jednakost svih građana i zabranjuje diskriminacija po bilo kojoj osnovi a pogotovo zadiranje u ljudsko dostojanstvo. Isto tako upozoravaju i kako je ovo još jedno upozorenje na nazadno stanje svijesti u našem društvu kao i koliko je isključivosti prisutno i to na vrlo visokim političkim pozicijama.

„Stoga pozivamo hrvatsku javnost i srpske predstavnike da osude navedeno ponašanje, državna tijela da isto sankcioniraju, a nosioce političkog života da u budućnosti iz svojih redova isključe one koji ne poštuju osnovne civilizacijske vrijednosti i ne daju im priliku da sutra provode štetnu politiku“, ističe Radmanović koji je na kraju gradonačelniku Vukovara kao i svim hrvatskim građanima koji 25. prosinca proslavljavaju Božić poželio sretan i blagoslovljen ovaj veliki kršćanski blagdan.