Badnjak: U Vinkovcima i Vukovaru građanima dijeljeni posni obroci

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, VUKOVAR -U dva najveća vukovarsko-srijemska grada, Vinkovcima i Vukovaru, gradske vlasti na Badnjak su građanima podjelile posne obroke, povezavši se na simboličan način sa onim građanima koji oskudjevaju u svakodnevnom životu.

Više od 1.500 posnih obroka – ribe i krumpir salate – podijeljeno je na Badnjak građanima Vinkovaca u akciji koju su zajednički organizirali Nezavisni sindikat Vinkovci i gradske vlasti.

“Podjelom posnog oborka želimo pokazati da smo svi jednaki i da svi želimo dati doprinos jednom boljem, humanijem životu u našim Vinkovcima”, poručio je vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić.

Zdenko Pavelka iz Nezavisnog sindikata Vinkovci naveo je kako su hranu pripremili učenici kuharskog smjera vinkovačke Srednje strukovne škole, a akciju su pomogli brojni donatori poduzeća.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima je građanima djelio pečene girice na više lokacija u Vukovaru. Vukovarci su tako girice mogli kušati u središtu grada, ispred Veleprometove trgovine, u Borovu naselju, ispred trgovine Boso u ulici Hrvatskog zrakoplovstva, na Sajmištu (trgovina Boso, ulica Vatroslava Lisinskog), na Mitnici (trgovina Velepromet, Trg žrtava Ovčare) te u Sotinu (trgovina Velepromet, ulica dr. Franje Tuđmana).