DP protiv dijeljenja hrvatskog društva na cijepljene i necijepljene, a od Vlade traži da bolje poradi kako bi svi imali najbolju moguću zdravstvenu skrb

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, Domovinski pokret protivi se bilo kakvoj prisili građana na cijepljenje, a za sve buduće odluke Stožera trebalo bi dvotrećinskom većinom zatražiti potvrdu u Hrvatskom saboru, rečeno je na konferenciji za novinare čelništva te stranke predvođenog predsjednikom Ivanom Penavom.

“U uvjetima gdje cjepivo ne sprječava zarazu i širenje bolesti, zadnje što nam treba je dijeliti hrvatsko društvo. Ja poručujem Vladi, ne stvarajte nemir i paniku nego jačajte tehničke kapacitete kako bi svaki naš građanin, bio cijepljen ili necijepljen, imao sigurnost da će u slučaju potrebe dobiti najbolju moguću zdravstvenu skrb”, kazao je Ivan Penava.

Podsjetivši na Rezoluciju Vijeća Europe iz siječnja ove godine u kojoj je navedeno kako treba osigurati da se građani informiraju o cijepljenju koje nije obavezno, kako nitko ne smije vršiti politički, socijalni i drugi pritisak na cijepljenje ako to građani ne žele sami, te kako treba omogućiti da nitko ne bude diskriminiran zbog toga što nije cijepljen, zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić pozvao je Hrvatsku na njezino prihvaćanje u praksi.

Saborski zastupnik Stipo Mlinarić kazao je kako će DP tražiti da sve mjere koje Stožer ubuduće propiše budu donesene u Hrvatskom saboru dvotrećinskom većinom.