Domovinska koalicija oformila izborni stožer za Grad Vinkovce

VINKOVCI, HSP AS Podružnica Vinkovci oformila je Stožer Domovinske koalicije za Grad Vinkovce, a za predsjednika Stožera Izabran je Tomislav Miličević koji će sa suradnicima intenzivno koordinirati i provoditi predizbornu kampanju u kojoj će se promovirati kandidati Domovinske koalicije za V. izbornu jedinicu, izvjestila je ta politička stranka.

Ispred vinkovačke Podružnice HSP AS na listi broj 4, koja predstavlja Domovinsku koaliciju, nalazi se na 3. mjestu Irena Mudri te na 14. mjestu predsjednik županijske Skupštine Vukovarsko-srijemske županije i dopredsjednik stranke Antun-Toni Žagar.

Na sjednici Stožera definirane su smjernice aktivnosti tijekom predizborne kampanje koja će se, kako se navodi, temeljiti na individualnom pristupu biračima „od vrata do vrata“ gdje će se s promotivnim materijalima i direktnom komunikacijom biračima predstaviti program koji sadrži konkretna rješenja za brojne nagomilane probleme koji tiše istok Hrvatske, ali i Grad Vinkovce.

Isto tako, bit će održana i dva promotivna skupa za članove i simpatizere.

Po pitanju samih predizbornih poruka koje su dio samog programa HSP AS i Domovinske koalicije za V. izbornu jedinicu, stranka će se aktivno zalagati za povratak utjecaja Vinkovaca u željezničkom prometu kao i da se sjedište Hrvatskih šuma iz Zagreba premjesti u Vukovarsko-srijemsku županiju kao mjesto gdje ova javna tvrtka ostvaruje najveći dio svojih prihoda iz osnovne djelatnosti.

“Takvim potezom osigurat će se ostanak poreznih prihoda na mjestu gdje su isti i ostvareni, a isto tako omogućit će se lokalnoj drvnoj industriji veći utjecaj na raspolaganje drvnom sirovinom koja je trenutno predodređena stranim lobijima”, smatraju u vinkovačkoj Podružnici HSP AS.

ĐURO KARALIĆ