Dokumentarni film “Krvava berba grožđa” premijerno će biti prikazan u četvrtak u Zagrebu

Foto: Vlado Kos

TOVARNIK, Dokumentarni film „Krvava berba grožđa“ koji proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj te opisuje strahote koje su doživjeli Hrvati i ostali nesrbi u Lovasu od strane tzv. JNA i paravojne postrojbe ”Dušan Silni” tijekom agresije i okupacije toga srijemskog mjesta, bit će premijerno prikazan u četvrtak u Zagrebu, najavili su iz Udruge dr. Ante Starčević.

Pokretači projekta su autor filma Silvijo Mirošničenko i producent Antun Ivanković. Ovaj autorski dokumentarac koji promiče istinu i vrijednosti Domovinskoga rata snimljen je u produkciji Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskoga rata, Udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika i Udruge za audiovizualno stvaralaštvo „Artizana“ iz Zagreba. Projekt je nastajao uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, Zaklade „Adris“ i Vukovarsko-srijemske županije, Đakovačko-osječke nadbiskupije i Općine Lovas.

Premijera filma „Krvava berba grožđa“, redatelja Silvija Mirošničenka bit će upriličena u Art-kinu Metropolis (Muzej suvremene umjetnosti), Avenija Dubrovnik 17, Zagreb, u četvrtak 12. listopada 2017. godine s početkom u 19 sati uz nazočnost ekipe filma.