Dodijeljene nagrade najboljim sportašima i sportašicama Vukovara i Vinkovaca

VUKOVAR, VINKOVCI, I ove godine na već tradicionalnim prigodnim svečanostima dodijeljene su nagrade najboljim sportašima u 2015. godini u ova dva grada, najboljim sportskim klubovima, najperspektivnijim mladim sportašima…

Stručni žiri je za najbolju sportašicu Grada Vukovara proglasio Marijetu Majer, članicu Ženskog odbojkaškog kluba Vukovar. Najbolji sportaš je Mato Brandt iz Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar ’91. Posebno priznanje u ovoj kategoriji uručeno je Zoranu Kiralju iz Karate kluba Vukovar ’91. ŽOK Vukovar je prema odluci stručnoga žirija najbolja sportska momčad Grada Vukovara za 2015. Godinu dok je Karate klub Vukovar ’91 u istoj kategoriji dobio posebno priznanje. Uručena su i priznanja za najperspektivnije vukovarske sportaše. Tako je u kategoriji sportašica priznanje uručeno Hermani Dermiček iz kluba dizača utega Vukovar dok je posebno priznanje uručeno je Ivani Kiralj iz Gimnastičkog kluba Vukovar i Asji Štalmajer iz Karate kluba Vukovar ’91. Za najperspektivnijeg sportaša proglašen je Filip Bjelanović, član Hrvatskog košarkaškog kluba Vukovar dok je Jurica Duvnjak, član Nogometne škole Mali Vukovarac, dobio posebno priznanje.  Na svečanosti je posebno priznanje dodijeljeno Udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem “Golubica”.

 

Za najbolju sportašicu Vinkovaca u 2015. godini proglašena je Ena Žokvić, članica Judo kluba Vinkovci,  dok je za najboljeg sportaša proglašen član Šahovskog kluba Vinkovci Ante Brkić. Nagradu Orion, koja se dodjeljuje za izuzetne rezultate, u ovoj kategoriji uručena je Sari Pajvančić, članici Ženskog odbojkaškog kluba Vinkovci. Nagrade za najperspektivniju sportašicu i sportaša dobili su članovi Atletskg kluba Vinkovci, Magdalena Đekić i Marko Kolak. Nagrada Orion uručena je Martini Begonja (Taekwondo klub Sajnami) i Martinu Joziću (Streljačko društvo Vinkovci). Ženski odbojkaški klub Vinkovci proglašena je za najbolju žensku momčad u prošloj godini dok je najbolji muški sportski kolektiv Rukometni klub Spačva – Vinkovci. Nagradu Orion u ovoj kategoriji dobili su par majstora juda Davor Marinić i Zdenko Grgetić iz Judo kluba Vinkovci. Nagradu za najboljeg trenera u prošloj godini dobio je Josip Mečić (Rukometni klub Spačva – Vinkovci). Nagradu za Životno djelo u sportu “Novosti” dobio je Milorad Vučinić Košarkaški klub Vinkovci. Savez invalida grada Vinkovaca za najboljeg sportaša, osobu s invaliditetom, izabrao je Ivana Peršu (Biciklistički klub Vinkovci). Posebno priznanje na svečanosti dobio je Antun Smajić novinar, fotoreporter i tehnički urednik Vinkovačkog lista koji će sredinom ove godine otići u zasluženu mirovinu.

PRESS 032