Vinkovački NK Dilj slavi 70 godina postojanja

Foto: Radio Osijek

VINKOVCI, Svečanom akademijom u Gradskom kazalištu Joze Ivakića na kojoj je predstavljena knjiga Vladimira Ćirića “Monografija NK Dilj – 70 godina”, taj vinkovački nogometni četveroligaš, član Međužupanijske nogometne lige Osijek-Vinkovci, proslavio je 70. obljetnicu postojanja.

“Knjiga je posvećena klubu o kojem se jako malo zna i koji je dosad bio zapostavljen”, kazao je autor monografije Vladimir Ćirić dodajući kako monografija govori o 500-tinjak nogometaša, njihovih 20-ak trenera, o stotinama volontera, o svim predsjednicima kluba od njegova osnutka pa do današnjih dana.

Klub je to koji danas ima 300-tinjak članova kluba, među kojima je i 60-ak djevojčica koje pohađaju jedinstvenu žensku školu nogometa.

“Ono što malo ljudi zna, a ja ću sad spomenuti je to da je jedna mlada Diljevka, Lara Lucić, otišla iz Dilja u NK Osijek i nastupala za žensku reprezentaciju Hrvatske u brojnim selekcijama. Dilj je izvukao puno djece iz kafića, s računala i stvorio jednu impresivnu školu na ponos i diku svih u gradu Vinkovcima”, dodao je autor monografije.

Na svečanoj akademiji povodom velike obljetnice vinkovačkog nogometnog kluba bio je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

“Ova sportska priča u sinergiji s tvrtkom Dilj, našim Mjesnim odborom Novo Selo, koje u pravilu najviše gravitira u sportu prema Dilju, rezultirala je uspjehom tijekom 70-godišnje povijesti. Ono što je najvažnije u cijeloj toj priči je da i danas imamo tu sinergiju s tvrtkom što je danas jako teško ostvariti. Mi kao grad uvijek ćemo to podupirati, ali nam je drago da tvrtka i danas ima interesa biti uz Dilj i nadam se da će se tako nastaviti još barem 70 godina”, rekao je gradonačelnik Bosančić

Ispred HNS-a, kao član izvršnog odbora, i Županijskog nogometnog saveza Josip Kuterovac nije krio zadovoljstvo povodom 70. obljetnice postojanja NK Dilja.

“Jedna posebna prilika gdje imamo priliku vidjeti kroz povijest šta je Dilj napravio za sve ove godine, a ono što smatram da je najvažnije i najvrijednije je to da Dilj ima izuzetno kvalitetnu školu nogometa u kojoj trenutno trenira 200 mladih igrača i igračica. Ovaj odgovoran, dobar i kvalitetan rad rezultirao je dobrim stvarima kojima danas možemo posvjedočiti”, izjavio je Kuterovac.

Predsjednik NK Dilja Željko Šušak istaknuo je kako mu je danas srce ogromno i da je sretan i ponosan što je baš on u ovakvom trenutku na čelu voljenog kluba.

Sedamdesetu obljetnicu Dilja dodatno će uveličati utakmica šesnaestine finala Kupa Hrvatske u kojem će vinkovačka momčad ugostiti HNK Rijeku, pobjednika zadnja dva izdanja ovog natjecanja.

HRT/Radio Osijek