Dobitnici nagrada “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” na primanju kod župana

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U Palači Srijem u Vukovaru župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić primio je dobitnike nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ s područja županije. U konkurenciji 130 prijavljenih kandidata iz 18 županije nagrađeni su i OPG Barbarić, OPG Đžinić Slavica te Zadruga Vukovarska vina.

„Ovo je veliki rezultat za nagrađene ali i cijelu županiju. Drago mi je da je natječaju bila velika konkurencija što dodatno daje na značaju ovih nagrada. Radimo puno i imamo puno dobrih proizvođača“, rekao je Galić.

I županijska pročelnica za turizam Marija Budimir zadovoljna je dobivenim nagradama. Rekla je kako se dalja promocija turizma vrši i kroz medije kako bi što šira javnost uvidjela s čime raspolažemo i što možemo ponuditi.

„Ruralni turizam nije dovoljno prepoznat kao gospodarska grana. Međutim, imamo dobre potencijale za napredak“, rekla je Budimir.

Zadruga Vukovarska vina nagrađena je brončanom poveljom u kategoriji Vinski turizam dok je OPG Džinić Slavica . Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Džinić Slavica dobilo posebno priznanje za proizvodnju kulena od crne slavonske svinje u kategoriji Tradicijska ruralna gastronomija. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Barbarić dobilo je zlatnu povelju u kategoriji Turistička seljačka obiteljska gospodarstva.