Divlja deponija već tjednima “krasi” središte Vukovara

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Građani Vukovara, kao i gradske vlasti, svako malo ukazuju na pojavu raznih divljih deponija smeća na području grada. Dovoljno je bilo da netko odbaci vrećicu dvije smeća da bi nekoliko dana poslije stvorila se divlja deponija najrazličitijeg otpada koju poslije gradska tvrtka Komunalac mora ukloniti. I dok su većinom takve divlje deponije do sada stvarane u prigradskim naseljima najnovija već nekoliko dana „krasi“ strogo središte grada. Naime, u samoj pješačkoj zoni, u prolazu na adresi dr. Franje Tuđmana 8. Već nekoliko tjedana na toj adresi, na svega desetak metara od pješačke zone grada i svega 50-ak metara od gradske uprave, može se vidjeti odbačeno smeće. Ima tu različitog građevinskog otpada ali i raznih vrećica, kartonskih kutija, ambalaže od mliječnih proizvoda, boca…

„Dolazili su komunalni redari, fotografirali, raspitivali se kako je i kada nastala deponija ali ništa se nije dogodilo. Ona se tu nalazi već tjednima i ući će i u Novu godinu. Ružno je to za vidjeti posebno jer se deponija nalazi u strogom središtu grada i mogu je vidjeti i brojni turisti.  Nadamo se kako će ubrzo biti uklonjena na radost svih nas“, kažu nam obrtnici koji posluju u neposrednoj blizini i koji svakodnevno prolaze pored nje.

Dodaju i kako je deponija nastala prilikom uređenja unutrašnjosti jednoga obližnjeg ugostiteljskog objekta ali i kako je od tada samo dodatno rasla. Sada je samo na toj adresi „materijala“ i za nekoliko kamiona.