Dodijeljene “Zlatne repe”, najbolji mladi proizvođač Alen Bura iz Vinkovaca

Već tradicionalna nagrada „Zlatna repa“ dodijeljena je u Županji za proizvodnu godinu 2023. godinu kroz sedam kategorija po veličini površine i uspjehu suradnje za proizvođača koji su ostvarili nadprosječni rezultat.

U kategoriji do 10 hektara dobitnici su Đočić Stipan iz Duboševice, Horvat Zoran iz Čepina i Emil Pinjo iz Sibinja, a u kategoriji od 10 do 20 hektara Mekiš d.o.o. Podravske Sesvete, Vinojčić Marija iz Duboševice i Marijanović Stjepan iz Podgrađa.

Priznanje su u kategoriji od 20 do 50 hektara dobili Dimitrije Ljubojević iz Dalja i Šijaković Ružica iz Sotina, a u kategoriji od 50 do 100 hektara Poljoprivredno dobro d.o.o. Gradina i Marin Tobolčević iz Velike Kopanice.

Dobitnici “Zlatne repe” u kategoriji od 100 do 500 hektara su Vupik Plus d.o.o. Vukovar i Anabbela d.o.o. Duboševica, a od 500 i više hektara Belje Plus d.o.o. Darda i PIK Vinkovci Plus d.o.o. Vinkovci.

Dobitnik u kategoriji od 1000 i više hektara je Novi Agrar d.o.o. Osijek.

Najbolji mladi proizvođač je Alen Bura iz Vinkovaca.

Priznanja su uručili državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomil Majdak i predsjednik Uprave Hrvatske industrije šećera (HIŠ) Željko Zadro.