Peđa Grbin: Jedina ispravna demografska mjera je voditi državu na ispravan način

Foto: Ivan Matić

Povodom 30. godišnjice od međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 24. godišnjice od mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja cvijeće podno Spomen križa na ušću Vuke u Dunav u Vukovaru položilo je i svijeću upalilo izaslanstvo SDP-a predvođeno predsjednikom Peđom Grbinom.

“I kada se osvrnemo što je u ovih 30 godina napravljeno da bi se u našoj zemlji živjelo bolje, onda vidimo da su propuštene brojne prilike. Po novom popisu stanovništva sve nas je manje. Jedina ispravna demografska mjera je voditi državu na ispravan način, a to je osigurati ljudima posao, krov nad glavom, vrtiće za djecu, kvalitetno obrazovanje, ali prije svega osigurati” uređeno društvo bez korupcije u kojem će svatko imati priliku za uspjeh”, rekao je Grbin.

Kazao je kako upravo iz Vukovarsko-srijemske županije treba poručiti kako je posebna demografska politika i posebne demografske mjere, poput obećanja 200.000 kuna za povratnike glupost.

Pored predsjednika Peđe Grbina u Vukovaru su nazočni bili i potpredsjednica SDP-a i Hrvatskog sabora Sabina Glasovac, politička tajnica SDP-a i načelnica Omišlja Mirela Ahmetović, glavni tajnik SDP-a Vedran Babić, saborski zastupnici Arsen Bauk i Martina Vlašić Iljkić.