Dekanić: Dogodila se nezgoda i naravno da mi je zbog toga žao, ali mislim da moja krivnja nije ni blizu toliko velika kolika se hajka digla

Foto: Ivan Matić

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić konačno je danas stao pred novinare koji ga već dva tjedna opsjedaju za izjavu nakon što je bio sudionikom prometne nesreće uoči Uskrsa u Cerni.

“Dogodila se nezgoda i naravno da mi je zbog toga žao. Mislim da moja krivnja nije ni blizu toliko velika kolika se hajka digla. Već sam u priopćenju rekao kako se bojim da će ovo zasjeniti sve ono dobro što sam napravio. Mislim da je pažnja tom događaju malo i umjetno izazvana, ali vrijeme će pokazati što je istina. Ponavljam, osjećam odgovornost, ali mislim da ona nije ni približno tolika koliko je to u javnosti prikazano”, izjavio je novinarima župan Dekanić.

Na pitanje novinara o možebitnoj ostavci, odgovorio je da su ga izabrali birači, njih više od 28.000, te da ga jedino oni mogu pozvati na ostavku.

Slučaj prometne nezgode župana komentirao je i predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a, ministar obrane Mario Banožić rekavši kako je u dva navrata o nesreći razgovarao s Dekanićem, a nakon što su se pojavili i svjedoci, razgovarat će i po treći put kako bi se stvari do kraja raščistile.

Župan Damir Dekanić ostaje čvrst u stavu i onome što je već naveo u priopćenju medijima, da je bio sudionikom prometne nesreće i to kao suvozač u službenom automobilu Vukovarsko-srijemske županije. Na njegovu zamolbu s obzirom da je bio pod utjecajem alkohola automobilom je, kako je kazao, upravljao njegov poznanik. U prometnoj nesreći nitko nije stradao, a prouzročena je materijalna šteta.