Davor Sabadoš izabran za predsjednika HSP AS ogranka Slavija u Vinkovcima

Foto: HSP AS

VINKOVCI, Na Izbornom zboru HSP AS za vinkovački ogranak Slavija jednoglasnom odlukom okupljenih za predsjednika ogranka izabran je Davor Sabadoš. Izbori su održani u sklopu priprema pred početak kampanje za lokalne izbore. Izbornom zboru nazočio je i predsjednik HSP AS Hrvoje Niče koji je i kandidat za gradonačelnika Vinkovaca.

„Od većih vinkovačkih mjesnih odbora, Slavija je Mjesni odbor u koji se nažalost najmanje ulagalo tijekom proteklih 20 godina o čemu svjedoče brojne neasfaltirane ulice, ali i nedostatak ostale komunalne infrastrukture poput kanalizacije. Lijepo bi bilo izgraditi biciklističku i pješačku stazu oko jezera Bajer što planira aktualna gradska vlast, ali to ne smije biti prioritet, već prioritet mora biti osnovna komunalna infrastruktura! Kao kandidat za vinkovačkog gradonačelnika najavljujem kako ću zajedno sa svojim stranačkim suradnicima inzistirati na programu asfaltiranja svih neasfaltiranih ulica u Vinkovcima do kraja mandata kao i završetku vodovodne i kanalizacijske mreže“, rekao je Niče tom prilikom.

Ukazao je i na demografsku politiku u Vinkovcima, s posebnim naglaskom na odbor naselje Slavija, rekavši kako između brojnih problema se ozbiljno mora pristupiti i osiguravanju vrtića u ovom dijelu grada pogotovo iz razloga što već postoje zainteresirani investitori koji bi uložili u ovakav projekt.

„Moramo misliti i o onima nešto starijima te osiguravati stalni besplatni prijevoz svim srednjoškolcima koji do srednjih škola moraju sa Slavije pješke prijeći i do 8-9 kilometara! Ovo su standardi ne 21-og već 20. stoljeća te iste moramo što prije osigurati našim sugrađanima s područja Slavije ukoliko ovaj Mjesni odbor želimo učiniti što ugodnijim za život“, rekao je Niče.