Juniori HKK Vukovar na primanju u gradskoj upravi

Foto: Hrvatski radio Vukovar

VUKOVAR, Povodom poluzavršnice prvenstva Hrvatske za juniore, koje se održava u Vukovaru, zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček primio je danas članove HKK Vukovar. Iz kluba su ga upoznali s činjenicom da je juniorska momčad HKK Vukovar pobjednik 2. Hrvatske košarkaške lige te da su u 14 utakmica ostvarili i isto toliko pobjeda.

„Taj rezultat pokazatelj je da ovaj klub kvalitetno radi. Inače, Grad Vukovar iz proračunskih sredstava za sport, svake godine pa tako i ove, izdvaja 4,6 milijuna kuna. Na taj način 54 razna sportska kluba dobivaju potporu Grada Vukovara. Drago mi je što se ovdje radi o domaćim klincima, što je i prioritet ove gradske uprave jer želimo razvijati sport u našoj sredini s našom djecom“, rekao je Pavliček.

Trener vukovarskih košarkaša Sanjin Kalaica kazao je kako je zadovoljan rezultatima momčadi te da su kroz 14 utakmica pokazali da su najbolja momčad Slavonije u svome uzrastu.

„Na ovom turniru ne predstavljamo samo HKK Vukovar nego i grad Vukovar i županiju i regiju istok ali i cijelu Slavoniju, zajedno s KK Vrijednosnice Osijek. Jučerašnjom pobjedom regiji Istok smo osigurali dva kluba u završnici natjecanja iduće godine“, rekao je Kalaica.