Davor Bernardić: Vukovar treba postati grad istinske pomirbe i tolerancije

VUKOVAR, U dvorani Ružičkine kuće u Vukovaru Davor Bernardić, kandidat za predsjednika SDP-a na skorim unutarstranačkim izborima, započeo je svoju izbornu kampanju. Bernardić je predstavio članovima stranke svoj program rada najavljujući kako će SDP biti jaka, moderna i pobjednička stranka.

„Ostvarit ćemo desetljeće socijaldemokracije u Hrvatskoj što je i preduvjet za mir, stabilnost, razvoj i toleranciju“, rekao je Bernardić.

Najavio je i kako će članovima stranke osigurati autonomiju na terenu, neophodnu edukacija kao i sredstva za rad i djelovanje. Kazao je i kako mu je cilj stvoriti društvo jednakosti i istih prilika za sve te istakao kako su ljudi najveća snaga kako bi svi imali pravo na liječenje, školovanje, zaposlenje… U izjavi novinarima Bernardić je rekao i kako prava radnika u Hrvatskoj nisu na zadovoljavajućoj razini i da tu ima dosta mjesta za poboljšanje. Odgovarajući na novinarski upit zašto je za predstavljanje svoga programa izabrao baš Vukovar Bernardić je rekao kako je Vukovar predstavlja simbol stradanja.

„Vukovar je i grad u kojemu trebaju započeti novi odnosi između Hrvata i Srba. Vukovar treba postati grad istinske pomirbe i tolerancije. Slavonija je danas  osiromašena i devastirana, a ljudi, koji je vode 25 godina, ostavili su opustošenu zemlju“, rekao je Bernardić.

Najavio je i kako će stranačka tijela biti ustrojena odmah poslije izbora kako bi već s 1. siječnjem SDP mogao započeti s pripremama za izbornu kampanju za lokalne izbore.

 

IVAN MATIĆ

 

Foto Ivan Matić