Dani otvorenih vrata TZ Vinkovci: Informativno turistički plakati postavljeni u čekaonici željezničkog kolodvora

Foto: TZ Vinkovci

VINKOVCI, Turistička zajednica (TZ) grada Vinkovaca, danas je u sklopu Dana otvorenih vrata postavila informativno turističke plakate u velikoj čekaonici vinkovačkog željezničkog kolodvora s ciljem upoznavanja javnosti o Vinkovcima.

Kako je direktorica Turističkog ureda TZ grada Vinkovaca Martina Matković istaknula, plakate krase zanimljiva grafička rješenja, kako crtežima (a ne fotografijama kao što je uobičajeno) tako i kraćim tekstovima o gradu.

Pet je tekstova, na ukupno osam plakata, koji u kratkim crtama pozivaju sve da se upoznaju sa Vinkovcima, navode iz TZ Vinkovci.

„Drago nam je da su ovu ideju o upoznavanju posjetitelja s Vinkovcima na samom ulasku u grad, na kolodvoru, prepoznali i u HŽ-u te smo ovime nastavili dosadašnju uspješnu suradnju. Vjerujemo kako će se ova suradnja s Hrvatskim željeznicama na promociji dolazaka u Vinkovce vlakom te upoznavanja grada kao turističke destinacije, nastaviti i u budućnosti.“, rekla je Martina Matković.

„Vjerujem kako će sve ove aktivnosti doprinijeti boljoj prezentaciji i pozicioniranju Vinkovaca kao turističke destinacije. Mogu najaviti kako nam sutra dolazi 570 gostiju iz Slovenije koji će u Vinkovcima kroz dva dana prezentirati svoju kulturnu baštinu. Vjerujem da je ovo rezultat svih naših promotivnih aktivnosti i aktivnosti na podizanju atraktivnosti Vinkovaca kao turističke destinacije. Na tome ćemo nastaviti raditi i kroz Dane hrvatskog turizma, koji će se ove godine po prvi puta održati u Slavoniji, uz napomenu kako će centar događanja 3. listopada biti u Vinkovcima što je svakako prilika koju nećemo propustiti.“ izjavio je v.d. pročelnik ua turizam i kulturu Davor Mecanović.