Članice vinkovačkog SDFŽ za veću zastupljenost žena u politici

VINKOVCI, U povodu 12. obljetnice formiranja i djelovanja Pojerenstva za ravnopravnost spolova u Gradu Vinkovcima, iz vinkovačkog Socijaldmokrarskog foruma žena (SDFŽ) izvjestili su kako je SDP, kao politička stranka, u svom djelovanju uvijek bila ispred ostalih kada su u pitanju prava žena i ravnopravnost spolova.

“Deklarativno isticanje kako je netko za ravnopravnost spolova treba pokazivati djelima, a ne samo riječima. Da je SDP ispred svih političkih stranaka u gradu i županiji govori činjenica da je na nedavno održanoj 7. izbornoj Konvenciji Gradske organizacije SDP-a Vinkovci, novoizabrano 8 članica Gradskog odbora. Od ukupnog broja članova i članica toga tijela žene čine 53 posto”, navode iz SDFŽ..

U toj organizaciji smatraju da su u Republici Hrvatskoj, u Hrvatskom saboru, ali i svim predstavničkim tijelima Vukovarsko-srijemske županije, žene i dalje u inferiornoj poziciji vezano uz broj mandata koji im pripada i koji trebaju konzumirati u političkoj participaciji. Stoga je uistinu nepobitna činjenica da je upravo SDP Gradske organizacije Vinkovci, uvijek bila izuzetno rodno osjetljiva stranka, kako u svom proteklom djelovanju, tako i sada, navode iz SDFŽ Vinkovci u priopćenju za javnost koje je potpisala predsjednica Nataša Čopčić.

ĐURO KARALIĆ