Cikloturizam – prilika za Vukovarsko-srijemsku županiju

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, U razvoj cikloturizma u 2017. godini Vukovarsko-srijemska županija uložila je 350.000 kuna dobivenih kroz projekt “Podizanje razine kvalitete i prepoznatljivosti cikloturističkih ruta u Vukovarsko-srijemskoj županiji” koji je proveden putem “Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2017. godini” Ministarstva turizma, rečeno je na konferenciji za novinare koji su u Vukovaru održali vukovarsko-srijemski župan Božo Galić. pročelnica Upravnoga odjela za kulturu i turizam Vukovarsko-srijemske županije Marija Budimir i direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak.

“Turizam zauzima značajno mjesto i u Strategiji razvoja Vukovarsko-srijemske županije do 2020. godine. Mislim da imamo puno toga za ponuditi turistima, a posebice cikloturistima koji vozeći se biciklima mogu uživati u brojnim ljepotama ovoga kraja”, poručio je župan Božo Galić.

Po riječima Marije Budimir, Vukovarsko-srijemska županija provela je u 2017. godini niz aktivnosti kojima je poboljšala razinu kvalitete usluge za cikloturiste koji dolaze u županiju.

“Između ostaloga postavljeno je osam biciklističkih stanica, izrađene ploče s oznakom bike&bed smještaja, mobilna aplikacija pod nazivom Biciklističke rute Vukovarsko-srijemske županije, a tiskali smo i turističku kartu s biciklističkim rutama u županiji”, navela je Budimir rekavši kako su županijske vlasti za 2018. godinu konkurirale programe u iznosu pola milijuna kuna za razvoj cikloturizma.

Po riječima direktorice Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujane Bušić Srpak, u 2018. godini u planu je dodatno uređenje biciklističke rute Srijem, biciklističke stanice postavit će se i u Županji, Privlaci, Nuštru, Nijemcima i Vrbanji, a pozornost će se posvetiti i uređenju okoliša. Također je navela kako su se rekordni turistički rezultati iz 2017. godine prelili i u 2018. te je tako u prva četiri mejseca ove godine u županiji zabilježen rast noćenja turista za 8,3 posto.

Na konfereniciji je predstavljen i promotivni turistički film Vukovarsko-srijemske županije kojega je izradila tvrtka Digital Cinema Environment d.o.o., vrijedan 70.000 kuna, a koji će premijerno biti prikazan na Zagreb Tourfilm Festivalu.