Nikola Horvat krenuo iz Iloka na hodnju dugu oko 2500 kilometara

Fotto: Facebook Nikola Horvat

ILOK, Croatian Long Distance Trail je oko 2500 kilometara dugačak turističko-novi, planinarsko-avanturistički pješački put u nastanku koji će se protezati od Iloka na hrvatskom istoku, pa skroz do Dubrovnika na jugu Hrvatske.

Kroz 2500 kilometara, kroz koje prolazi trail, “thru hikeri” će propješačiti na desetine planina, isto toliko šuma, ravnica, ali i tri nacionalna parka. a kako to sve skupa izgledam prvi će se imati priliku uvjeriti hiker Nikola Horvat koji je jutros iz Iloka krenuo na hodnju do Dubrovnika. Za polaznu točku nove avanture, taj hiker koji je prvi Hrvat koji je svladao Pacific Crest Trail, pješačku rutu koja se proteže od granice s Meksikom kod San Diega, duž Kalifornije i Oregona, pa sve do države Washington i granice s Kanadom, dugu 4,300 kilometara, odabrao je Lisku, najviši vrh Vukovarsko-srijemske županije.

Ispraćaj Nikole Horvata kojemu su se na putu do Dubrovnika pridružili Branko Maretić Dečina i Matt Bisenius koji je Horvatu pravio društvo i na američkoj turneji, a na jednom kraćem dijelu i nekolicina članova Hrvatskog planinarskog društva Cibalia iz Vinkovaca, upriličen je ispred iločkog hotela Dunav kod kojega su hodači postavili ploču koja simbolizira početak staze naziva Croatian Long Distance Traila. Cijelo putovanje snimat će nagrađivani redatelj Tim Borovčak.