Gradska knjižnica Vukovar obilježila 70 godina rada, predstavljen i strip album

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Prigodnim programom i predstavljanjem strip albuma „70 godina Gradske knjižnice Vukovar“ obilježen je rođendan ove vukovarske kulturne institucije. Ravnateljica knjižnice Jelena Miškić rekla je kako je knjižnica tijekom svoga postojanja prešla dugačak put. Podsjetila je i kako je tijekom ratn1 1991. godine knjižnica devastirana ali i da danas broji više od sedam tisuća članova dok je knjižni fond narastao na preko 130 tisuća naslova. Bila je ovo prilika i za predstavljanje stripa koji je rađen upravo za ovu priliku. Jedan od autora stripa Nenad Barinić rekao je kako je strip album nastajao šest mjeseci te da ga je crtalo 12 strip autora od kojih je najveći dio njih upravo iz Slavonije. Barinić je rekao kako je ovaj strip album jedan poseban i hvale vrijedan projekt te da je svaki od autora dao dio nekoga svoga osobnog izričaja.

„Vukovarci koji poznaju svoj grad vrlo lako će se pronaći, a isto tako Vukovar će prepoznati i čitatelji koji i ne poznaju grad“, rekao je Barinić.

Strip album je tiskan u 300 primjeraka te je istaknuto da se radi o projektu za dobrobit grada. Podsjetio je i kako je strip scena u Slavoniji dosta jaka te da je samo ovaj dio Hrvatske u proteklih 50-ak godina dao više od 80 kvalitetnih strip crtača.