Cappelli: Nismo u Vinkovcima i Slavoniji slučajno

Foto: Grad Vinkovci

VINKOVCI, U prva tri mjeseca ove godine u Hrvatskoj je zabilježeno 13 posto više turista i 7 posto više noćenja što su rezultati koji upućuju na to da će pred sezona biti dobra, ocjenio je u petak u Vinkovcima ministar turizma Gari Cappelli nakon sastanka koji je održao s
predstavnicima turističkog sektora Republike Hrvatske i direktorima inozemnih predstavništava Hrvatske turističke zajednice u sklopu Dana hrvatskih putničkih agencija koji se do subote održavaju u Vinkovcima.

“Kada je riječ o projektu Slavonija prve procjene govore da ćemo u projekte u turizam imati ulaganja od 575 milijuna kuna u pet slavonskih županija. Za turistički razvoj Slavonije osigurano je i 19 milijuna eura iz europskih fondova te su prva bespovratna sredstva iz tih izvora već podijeljena”, rekao je Cappelli.

Naglasio je kako se sve više pozornosti poklanja kontinentu, posebice Slavoniji u kojoj će se (Osijek) na jesen održati i Dani hrvatskog turizma rekavši kako se Dani hrvatskih putničkih agencija ne održavaju ove godine slučajno u Vinkovcima i Slavoniji.

Ministra Cappellia primio je i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić koji je s ministrom razgovarao o unaprijeđenju turizma u Vinkovcima.

” Kroz Vinkovačke jeseni i sve manifestacije koje radimo moramo prezentirati naš kraj, dati priliku svakom putniku da odabere ovu destinaciju i uživa u našoj tradicijskoj kulturi, našoj gastronomiji i svemu onome što Slavonija i Vinkovci mogu ponuditi”, poručio je gradonačelnik Bosančić..