Bosančić: Vinkovačke jeseni su srce i duša Vinkovaca

Foto: Đuro Karalić

Sve je spremno za ovogodišnje, 57. Vinkovačke jeseni koje će se održati od 9. do 18. rujna s temom “Ravnico, sva u klasju žita zlatnoga!” uz bogati program kojim će dominirati tradicionalne priredbe, ali i neke nove, poput Bircuza, najavio je novinarima gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Vinkovačke jeseni su srce i duša našega grada, manifestacija kojom se ponosimo i po kojoj smo prepoznatljivi u cijeloj Hrvatskoj i šire”, rekao je Bosančić pozvavši sugrađane, ali i stanovnike ostalih dijelova Hrvatske koji će posjetiti grad na Bosutu u vrijeme vinkovačke jesenske manifestacije da uživaju u priredbama i svemu što ona nudi.

Članica Organizacijskog odbora, direktorica Novosti Marija Gerovac posebice se istaknula Bircuz, kao novitet 57. Vinkovačkih jeseni, a koji će biti smještane u Prolazu Crvenog križa.

“Organizacijski odbor, već unazad nekoliko godina, na tragu je ove ideje kako bi ljudima koji dođu u naš grad ponudili autentični sadržaj koji se sve više traži. Napokon smo pred realizacijom. Kada nam gosti stignu na Vinkovačke jeseni, ne dolaze zbog sadržaja koje mogu doživjeti bilo gdje drugdje, nego baš zbog autohtonog izvornog prostora i ambijenta gdje se mogu opustiti baš kao nekada te fino i domaće pojesti i popiti uz tamburu”, kazala je Gerovac.