Bosančić: Sinčiću, to ti neće proći!

Foto: Đuro Karalić

Nije dugo trebalo da u Vinkovcima zamijećena postane facebook objava eurozastupnika Ivana Vilibora Sinčića u kojoj se ovaj obrušava na HDZ, najavivši kako nakon dvije godine utrošene u razotkrivanje navodnog kriminala HDZ-a, slijede dvije godine podnošenja prijava i razotkrivanja, a prvi je, kako navodi eurozastupnik Sinčić, na redu vinkovački HDZ.

“Neka se ne uvrijede virovitički i kninski, a osobito glava, svi će doći na red. Zbog sumnje u počinjenje pljačke javnog novca, sa kolegom vijećnikom Goranom Kajkićem, svoje dokaze predajemo OLAFU i EPPO. Plenković je mislio da nas se riješio, ali kao bumerang će mu se vratiti sav naš trud i njihov kriminal”, piše Ivan Vilibor Sinčić.

Facebook objavom, također, na Sinčićevu objavu, reagirao je gradonačelnik grada Vinkovaca i predsjednik vinkovačkog HDZ-a Ivan Bosančić poručivši kako “neprepoznatljivi predstavnik ostatka ostataka Živog zida populistički pokušava skupiti koji jeftini bod, jer očito kopni njegova bruxelleska sinekura za 8000 eura”,

“Nisu stali radovi na projektu „Izgradnja nadvožnjaka Duga ulica – Borinačka ulica i prilazne prometnice u gradu Vinkovcima“! Traju cijelo vrijeme, a prema Ugovoru Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Grada Vinkovaca, razdoblje provedbe Projekta traje do 31.12.2023. godine. Činjenica je da sam najavljivao kraj izgradnje ove jeseni odnosno 2.11.2021. godine no, zbog promijenjenih okolnosti, Ugovor je s izvođačima produžen do 30.6.2022. Nakon 30 godina priče, osobno sam pokrenuo realizaciju Nadvožnjaka Borinci. Sve vezano uz Projekt javno je, transparentno i dostupno. Jedini problem u cijeloj priči je što jedan europarlamentarac i njegov pomoćnik koji mjesečno zarađuju 70 tisuća kuna, ne čitaju s razumijevanjem europske projekte i javno dostupne dokumente”, navodi Bosančić.

Poručuje kako će Sinčića rado ugostiti u Vinkovcima i pokazati mu što sve i koliko radi u gradu, a ujedno mu i objasniti kako funkcionira provedba EU projekata po čemu su Vinkovci, kako navodi gradonačelnik, jedan od uspješnijih gradova u državi posljednjih godina.

“Neću dozvoliti da bilo tko blati Vinkovce i sve ono što se dobro radi u našem gradu. Očekivao sam kako će zaposlenik Ureda jednog EU parlamentarca raditi za svoj grad, a ne nas sve blatiti, ni manje ni više, nego iz Bruxellesa što je ispod svake razine pristojnosti i lokalpatriotizma kojim se diči od svibnja ove godine. Dodat ću još da je iz Živog zida zahtjev za pristup informacijama stigao sinoć, 1.12. u 20:41 sati. Šteta što nisu pričekali odgovor jer bi im samo ostalo pohvaliti projekt”, kaže gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Ocjenjuje kako “neprovjerenim i insinuirajućim činom dvojica predstavnika Živog zida čine nemjerljivu štetu svim poštenim građanima, dovodeći Vinkovce u kontekst „grada slučaja””.

“Žao mi je što za naš grad, osim žutila, senzacionalizama i samopromocije, nisu učinili ništa”, zaključuje vinkovački gradonačelnik.