Besplatni zagrljaji u središtu Vukovara

VUKOVAR, Povodom Međunarodnog dana zagrljaja Forum mladih SDP-a GO Vukovar, zajedno s Forumom žena stranačke organizacije, organizirao je u središtu grada „besplatne“ zagrljaje s Vukovarkama i Vukovarcima. Tom prilikom stranački aktivisti su šetajući kroz središte grada nudili besplatne zagrljaje sugrađanima koji su to htjeli. Bilo je onih koji su to rado prihvatili, pa i sami se ponudili za zagrljaj, ali i onih kojima danas nije bilo do zagrljaja.

-Smatramo da je naš moralni zadatak stvarati što optimističniju jezgru života u gradu, kako političku tako i društvenu. Ovo je jedan od uspješnih načina prenošenja pozitivnog ozračja jer smo bili svjedoci da su naše sugrađanke i sugrađani vrlo rado odgovarali na pružene zagrljaje, rekao je predsjednik Foruma mladih Dejan Gemeri.

Tom prilikom nosili su i plakate na kojima je pisalo „Zagrli me“ ili „Besplatni zagrljaji“. Sugrađanima su dijelili i letke na kojima su naveli nekoliko bitnih činjenica o zagrljaju. Na letku stoji kako su 4 zagrljaja dnevno potrebna za održavanje života, 8 zagrljaja dnevno potrebno je održavanje psihičkog zdravlja, dok je 12 zagrljaja dnevno potrebno za napredovanje.

„I te brojke govore koliko nam je zvima zagrljaj važan“, rekao je Gemeri.

PRESS 032