Berba medalja Vukovarskog sokola

Foto: Vukovarski sokol

BRČKO/VUKOVAR, U Brčkom je održano osmo Otvoreno Prvenstvo Brčko Distrikta BiH u karateu i borilačkim sportovima na kojem su među 350 boraca iz Hrvatske, BiH, Turske, Srbije, Njemačke, Češke, Austrije, Makedonije i Crne gore, nastupili i borci Vukovarskog sokola, predvođenih trenerom Josipom Crnjcem.

Natjecanja su održana u karateu, kickboxingu, ju jitsi, MMA, judu, grapplingu, bjj. Sambu i ostalim borilačkim sportovima, a borci Vukovarskog sokola sudjelovali su na natjecanjima iz grapplinga, kickboxinga i MMA, u kojima su svaki u svojoj kategoriji osvojili sveukupno 11 medalja i dva pehara kao i klupski pehar za sudjelovanje na natjecanju.

U kickboxingu medalje su u svojim kategorijama osvojili Andrija Dinješ, zlato i pehar za najprestižniju borbu, Antun Kuzmić kojem je ovo bilo i prvo natjecanje zlatna medalja.

U MMA u svojim kategorijama medalje su osvojili Hrvoje Hrček zlatna medalja, Dominik Matijašević zlatna medalja,  Andrija Dinješ srebrna medalja, Dominik Martić srebrna medalja, Denis Matijašević srebna medalja.

U grapplingu medalje su osvojili u svojim kategorijama Dominik Martić zlatna medalja, Antun Kuzmić srebrna medalja,  Alen Vinaj srebrna medalja, Ante Marušić srebrna medalja kojem je ovo također bilo prvo natjecanje.

Na otvorenom prvenstvu sudjelovao je i borac Vukovarskog sokola Tomislav Dudić koji na žalost nije imao sportske sreće i nije osvojio medalju a također mu je bilo prvo natjecanje.

Natjecanje u Brčkom je posljednje na koje su borci Vukovarskog sokola krenuli iz prostora kluba koji je bio na adresi Sajmište 1 u zgradi koja je u vlasništvu Županije i Doma zdravlja Vukovar.

“Kreće se u obnovu zgrade te klub mora iseliti iz prostora a za sada nema novi prostor u koji bi mogli preseliiti opremu”, kaže trener Josip Crnjac.

Dodaje kako je Uprava kluba dobila obećanje gradonačelnika Ivana Penave da će što hitnije osigurati prostor za klub kako bi se što prije mogli nastaviti treninzi i pripreme za odlaske na buduća natjecanja i osvajanja novih medalja.