Banožić, Galić, Bosančić i Karlić obišli vinkovačku bolnicu te ponudili pomoć u rješavanju aktualnih problema

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima danas su obišli ministar državne imovine Mario Banožić, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić i predsjednik vinkovačkog Gradskog vijeća Mladen Karlić te s ravnateljem Krunoslavom Šporčićem razgovarali o potrebnim ulaganjima u tu zdravstvenu ustanovu.

Nakon što je vukovarska bolnica dobila kao vlasnika državu, vinkovačka je ostala jedina bolnica u Vukovarsko-srijemskoj županiji čiji je osnivač Vukovarsko-srijemska županija.

“Drago nam je je vukovarska bolnica postala ustanova u državnom vlasništvu jer je to svojim statusom i zaslužila ali se i nadamo kako će sada sa županijske razine biti više ulaganja u našu zdravstvenu ustanovu, a ona su itekako potrebna”, kazao je ravnatelj Opće županijske bolnice Vinkovci Krunoslav Šporčić.

Po njegovim riječima, u vrhu prioriteta je rješevanje nagomilanih dugova, povećanje limita te nabavka uređaja za magnetsku rezonancu, koji bi bolnica veličine i značaja vinkovačke, trebala svakako imati, a koji bi razinu usluga u bolnici digao na puno više razinu sadašnje.

Tijekom razgovora iskazana je zainteresiranost političkih struktura da se pomogne bolnici u riješavanju problema, kako s gradske i županijske razine tako i s razine državne vlasti.