Bajakovo: Najveća zapljena lijekova na graničnom prijelazu Republike Hrvatske

Foto: PU vukovarsko-srijemska

U srijedu, 12. siječnja oko 0.30 sati na ulazu u Republiku Hrvatsku na graničnom prijelazu Bajakovo, carinski službenici su tijekom redovne granične kontrole teretnog i priključnog vozila srpskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 35-godišnji državljanin Republike Srbije, pronašli lijekove koje se nalaze na popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga, izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.

Tijekom provedenog kriminalističkog istraživanja pronađeno je i oduzeto ukupno 628.900 komada raznovrsnih psihotropnih tableta. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog 13. siječnja predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a kaznenu prijavu su dostavili nadležnom državnom odvjetništvu.

Indicije upućuju da je droga bila namijenjena zapadnoeuropskom ilegalnom narko tržištu, a do sada je to najveća zapljena lijekova na graničnom prijelazu Republike Hrvatske, navode iz policije.