U udaru Audija u Opel Astru smrtno stradala 55-godišnja vozačica Opel Astre; vozač Audija u alkoholiziranom stanju

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

Na županijskoj cesti Ž4218 između Županje i Štitara, 13. siječnja, oko 00,25 sati dogodila se prometne nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, priopćila je policija.

Kako se navodi u priopćenju, 22-godišnjak iz Štitara, upravljao je osobnim automobilom „Audi A4“ županjskih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom županijske ceste iz smjera Štitara u smjeru Županje.

Uslijed neprilagođene brzine kretanja stanju kolnika i vremenskim uvjetima, nije pravovremeno uspio zaustaviti vozilo te je prednjim dijelom vozila udario u osobni automobil „Opel Astra“, također županjskih registracijskih oznaka, koji se nalazio zaustavljan uz desni rub kolnika, a u kojem je za upravljačem sjedila 55-godišnjakinja iz Županje.

Pri sudaru vozila, došlo je to odbacivanja „Opel Astre“ na betonski most i rotacije vozila koje se zaustavilo na zelenoj površini, dok se „Audi“ prevrnuo na krov, zaustavivši se u odvodnom kanalu.

U prometnoj nesreći smrtno je stradala 55-godišnjakinja;  22- godišnjak je lakše ozlijeđen; putnik u vozilu 22-godišnjaka nije ozlijeđen.

Očevidom kojim je rukovodila zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru utvrđeno je kako je 22-godišnjak upravljao vozilom uz prisutnost alkohola u organizmu od 1,16 g/kg.