Babogredskoj školi osigurana sredstva za provedbu preventivnog projekta i projekta za rad s darovitim učenicima

Foto: OŠ Mijata Stojanovića

Osnovnoj školi Mijata Stojanovića iz Babine Grede odobren je projekt „Prevencija nasilja i očuvanja mentalnog zdravlja učenika” u iznosu od 1.062 eura kojeg je prijavila pedagoginja Ines Komljenović, kao i projekt „Interaktivno-mislim, stvaram i igram se!” u iznosu od 3.950,55 eura kojeg je prijavila učiteljica biologije Anamarija Ožvat, izvijestili su iz te škole.

Cilj projekta „Prevencija nasilja i očuvanja mentalnog zdravlja učenika” je osposobiti odgojno-obrazovne djelatnike škole za provedbu CAP programa. “Edukacijom nastavnog osoblja za provedbu osnovnog CAP programa osigurat ćemo temelje za provedbu sveobuhvatnog verificiranog preventivnog programa pomoću kojeg će učenici naučiti koristiti strategije za preveniranje verbalnog, fizičkog i seksualnog nasilja”, navodi se.

Edukacijama roditelja i odgojno-obrazovnih djelatnika na temu mentalnog zdravlja postići će se veća razina svijesti zajednice za prepoznavanje problema mentalnog zdravlja te veća spremnost za reagiranje, smatraju u školi Mijata Stojanovića.

Provedbom projekta „Interaktivno-mislim, stvaram i igram se!”omogućit će se darovitim učenicima da
samostalno pripremaju didaktički materijal integrirajući i korelirajući usvojena znanja iz biologije, fizike i informatike. Pomoću QR kodova učenici će usvojeno znanje o ljudskom tijelu prenijeti na interaktivni plakat koji će sadržavati i sklopke povezane sa svijetlećim diodama na modelima ljudskog tijela. Sadržaj na QR kodovima biti će povezan s dijelovima na modelima ljudskog tijela. Ovaj didaktički materijal bit će ujedno demonstracijski, nastavno-radni, proizvodni, vizualni i trodimenzionalni. Sadržaj će učenici i učitelji moći sami modelirati i rekombinirati prema željenim ishodima i interesima. U projekt su osim darovitih učenika uključeni učitelji matematike i fizike Lucija Lučić i Mato Lukić.