Autocestom vozio 242 km/h

Policija prometna nesreća Bajakovo
Foto: Pixabay/fsHH

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko-srijemske izvijestili su kako su djelatnici vukovarske komunalne tvrtke za vrijeme izvođenja zemljanih radova u ulici Kraljice Jelene u Vukovaru u četvrtak iskopali su dvije ručne bombe i četiri komada puščanog streljiva. Također u Vukovaru, jučer oko 13 sati, djelatnici tvrtke za prodaju automobila na Priljevu, u krugu tvrtke, u zemlji, pronašli su ručnu bombu. Pronađene bombe i streljivo na mjestu pronalaska preuzeli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu te pohranili u skladište PU vukovarsko-srijemske.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata dogodile su se četiri prometne nesreće, od čega dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar, Šarengrad) i dvije prometne nesreće u kojima su ukupno dvije osobe lakše ozlijeđene (Nijemci, Gradište).

Zabilježeno je i jedno znatno prekoračenje brzine kretanja vozila na cesti izvan naseljenog mjesta gdje je brzina kretanja ograničena na 130 km/h, a zatečeno vozilo kretalo se brzinom od 242 km/h. Taj događaj dogodio se u četvrtak, oko 23 sata, na auto cesti Zagreb – Lipovac na području Općine Nijemci. Osobni automobil njemačkih registracijskih oznaka vozio je tim dijelom auto ceste 242km/h. Zbog prekoračenja brzine 48-godišnjem vozaču, državljaninu Srbije, naplaćena je novčana kazna od tri tisuće kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od jednog mjeseca