Otočani proslavljaju Dan grada

Foto: Đuro Karalić

OTOK, Građani Otoka danas obilježavaju Dan grada u spomen na 13. srpnja 2006. godine i odluku Hrvatskog sabora kojom je tadašnjoj Općini Otok dodijeljen status Grada.

Svečanost obilježavanja započet će u 10 sati svetom misom u Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog, a nastavljena polaganje vijenaca kod spomenika na Trgu kralja Tomislava te svečanosti otvaranja ceste Otok – Slakovci kojoj će u 11,15 sati nazočiti i resorni ministar Oleg Butković. Gradnja te ceste završila je još krajem prošle godine, a riječ je o posljednjoj dionici Šokačke magistrale, duge 70-tak kilometara koja prolazi trasom Vukovar – Negoslavci – Orolik – Slakovci – Otok do autoceste A3 Zagreb – Lipovac.

U 12 sati bit će održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Otoka na kojoj će se dodjeliti nagrade i priznanja te biti potpisane povelje o suradnji Općine Krašić i Grada Otoka.

Dan udruga Grada Otoka obilježit će se u Komletincima 13. srpnja za kada su predviđena i brojna sportska događanja, a u 21,30 sati na Trgu kralja Tomislava koncert će održati Ivan Zak uz najavljeni vatromet. Obilježavanje Dana grada Otoka završava 14. srpnja koncertom Tamburaškog sastava Vranac u 20 sati na Trgu kralja Tomislava.