Andrijaševci: Započeli ovogodišnji Bosutski dani

Foto: Đuro Karalić

ANDRIJAŠEVCI, Otvorenjem izložbe starih fotografija iz života Rokovaca i Andrijaševaca po odabiru Marka Božića, u četvrtak su započeli ovogodišnji Bosutski dani u općini Andrijaševci u sklopu kojih će se u subotu svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježiti i dan te vukovarsko-srijemske općine.

U sklopu Bosutski dana, ustanovljenih prije šest godina, u četvrtak će se održati i izložba radova mladih inovatora dok će navečer Kazalište Mike Živkovića iz Retkovaca za Rokovčane i Andrijaševčane izvesti predstave “Bratinke” i “Otrov”, a večer će završiti disco večeri za najmlađe na školskom igralištu.

U petak, na rasporedu je smotra pasa autohotne hrvatske pasmine Hrvatski ovčar u parku pored ambulante (17 sati), izložba radova u drvetu Đure Smolčića kao i likovnih radova domaćih autora, u prostoru osnovne škole, (18 sati), promocija zbirke pučkih pjesama autora Kazimira Levakovića (19 sati u školi), te nastup DJ Niera.

U subotu, na Dan općine, sveta misa za poginule i nestale u Domovinskom ratu bit će služena u Župnoj crkvi sv. Andrije u Andrijaševcima (10 sati) dok će se svečana sjednica Općinskog vijeća održati u staroj školi u 11,30 sati. U 20 sati kulturno-umjetnički program održat će mjesni KUD “Slavko Janković” sa gostujućim KUD-ovima, a potom će koncert održati Tamburaški sastav “Kristali” iz Županje.

Ovogodišnji Bosutski dani završit će u nedjelju izložbom rukotvorina žena Rokovaca i Andrijaševaca (9 sati ispred Ribičkog doma) i malih životinja (9 sati dvorište stare škole), defileom bajkera (19,30 sati) te koncertom “Zabranjenog pušenja” (21,30 sati). U sklopu manifestacije bit će održana i brojna sportska događanja.

ĐURO KARALIĆ