Andrej Plenković: u što kraćem roku vratiti vjerodostojnost HDZ-u

VUKOVAR, Predstavljajući u prostorijama vukovarskog HDZ-a, u utorak, predizborni program “HDZ-Središnja snaga razvoja Hrvatske”, kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković poručio je okupljenim članovima stranke kako mu je namjera u što kraćem roku vratiti vjerodostojnost i snagu HDZ-u.
“To je ono što moramo najprije učiniti jer to od nas očekuju i naši članovi”, poručio je okupljenim HDZ-ovcima Andrej Plenković.
Ponovio je kako HDZ i dalje otvoren za suradnju sa svim političkim strankama koje su toj stranci ideološko i programski bliske.

“Ja u ovom trenutku nemam mandat za vođenje pregovora bilo s kime, ali postoji radna skupina koju je formiralo Presjedništvo stranke i čiji članovi već razgovaraju s aktualnim partnerima HDZ-a ali i nekim drugim strankama. Mi ćemo na razini Predsjedništva stranke i drugih tijela odluku o eventualnim predizbornim koalicijama donositi nakon 18 srpnja”, najavio je.

Također je kazao kako na prijeveremene parlamentarne izbore želi izaći s novom platformom i programom kao i s kvalitetnim ljudima s nacionalne razine i s ljudima koji na županijskoj razini uživaju ugled. Ujedno je pohvalio rad vukovarsko-srijemske i vukovarske organizacije HDZ-a rekavši kako je već imao priliku surađivati s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem, a često je navraćao i u Vukovar u kojem gradonačelnik Ivan Penava, kako je kazao, kvalitetno i dobro radi.

ĐURO KARALIĆ