Advent u Vukovaru pod sloganom “Radost iščekivanja”

Foto: Ivan Matić

U organizaciji Grada i Turističke zajednice grada Vukovara ovogodišnji Advent u Vukovaru pod sloganom „Radost iščekivanja“ vraća se u raskošnom izdanju na Trg Republike Hrvatske – brojnim zanimljivim događajima, najavljuje HRT. 

U nedjelju, 3. prosinca Vukovarci će upaliti prvu adventsku svijeću u Gradskom muzeju Vukovar, a blagdansko ozračje prepuno sadržaja – od besplatnog klizališta, adventskih kućica, božićnog sajma, mnoštva koncerata, jaslica i kuće Djeda Božićnjaka odvijat će se na glavnom vukovarskom trgu, dok će i na lokacijama Gradskog muzeja Vukovar i Gradske knjižnice Vukovar biti prigodni programi.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava istaknuo je kako su Adventske svečanosti u Hrvatskoj pokrenute upravo u Vukovaru prije 26 godina.

„Naše sugrađane i posjetitelje Vukovara kao i prethodnih godina ćemo obradovati bogatim programom na Trgu Republike Hrvatske“, najavio je Penava dodajući kako će i ove godine Grad Vukovar najmlađima podijeliti božićne paketiće, a na sam Badnjak tradicionalno će se dijeliti posna jela. U Novu 2024. godinu Vukovarce i posjetitelje uvest će Matija Cvek i The Funkensteins.

Direktorica Turističke zajednice Vukovar Marina Sekulić predstavila je cjelokupni program ovogodišnjeg Adventa, istaknuvši kako su sve adventske kućice već popunjene i da će ugostiteljska ponuda biti bogata. Programi koji će se održavati vikendom, najavila je Sekulić, obuhvaćat će čak 7 koncerata te 2 večeri s DJ-ima.

O 26. Vukovarskim Adventskim svečanostima koje se ove godine održavaju pod sloganom Vukovar – moj izbor za budućnost, govorila je ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ana Filipović. Najavila je da će prvu adventsku svijeću nade tradicionalno upaliti gradonačelnik Vukovara. Drugu, svijeću mira, upalit će ove godine fra Ivica Jagodić, treća svijeća radosti pripada velikanima hrvatskoga glumišta – upalit će je glumac Velimir Čokljat, dok će četvrtu, svijeću ljubavi, upaliti vukovarska mladost- Ove godine to su polaznici najboljeg vrtića u Hrvatskoj – Dječjeg vrtića Vukovar I, skupine Vjeverice.

Također, s obzirom da klizalištem upravlja JU Sportski objekti Vukovar, ravnatelj Ivan Szabo dodao je kako je klizalište u završnim fazama pripreme, a za sve građane i posjetitelje biti će besplatno i to od 1. prosinca ove godine do 31. siječnja 2024. godine. Szabo je istaknuo kako će se i ove godine održavati škole klizanja za najmlađe, ali po prvi puta i za sve zainteresirane građane u posebnim, večernjim terminima, prenosi HRT.

Program ovogodišnjeg Adventa u Vukovar dostupan je na poveznici.