Advent pun čarolije stiže u Vukovar

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, U organizaciji Grada Vukovara i Turističke zajednice grada Vukovara i ove godine Vukovar će u predblagdansko vrijeme imati posebnu čaroliju koja će se odvijati u perivoju Dvorca Eltz koji će ponovno obući blagdansko ruho i zasjati u najljepšem blagdanskom raspoloženju. Ovogodišnji slogan vukovarskog Adventa koji će se odvijati u periodu od 27. studenog do 24. prosinca 2022. je „Advent pun čarolija“.

“Tijekom Adventa perivoj uz obalu Dunava biti će prepun sadržaja. Postavljeno je klizalište koje će biti besplatno za sve korisnike, građane i posjetitelje Vukovara, na pozornici će nastupiti brojni glazbeni izvođači, za djecu je tu Kutak Djeda Božićnjaka, ali i već tradicionalni božićni paketići koje će Grad Vukovar dijeliti 21. prosinca. Spremno je 2.750 paketića za sve osnovnoškolce te predškolsku djecu s područja grada Vukovara, a za one koji ne pohađaju vrtiće moći će se podnijeti zahtjev sukladno Javnom pozivu koji će biti dostupan od 5. prosinca”, rekao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac.

Predstavnica Turističke zajednice Grada Vukovara Davorka Krajnović Naletilić pojasnila je kako su programi predviđeni petkom i subotom poslijepodne i navečer, dok će klizalište raditi svakim danom.

„Na pozornici će nastupiti bendovi različitih žanrova, tamburaški sastavi, bendovi duhovne glazbe, nastupi glazbene škole i dječjeg zbora, a u Kutku Djeda Božićnjaka planirane su razne radionice, predstave, pričanje prigodnih priča za djecu“, rekla je Krajnović Naletilić.

Posljednji adventski vikend obasjat će Svjetlosna čarolija koja će zgrade u perivoju obojati svjetlom s prigodnom motivima, a poseban ugođaj stvorit će instalacija sa stotinjak stoljetnih fenjera koji će nas vratiti u neka davna vremena. Tijekom svih adventskih vikenda bit će moguće voziti se Božićnom kočijom i posjetiti betlehemsko selo s prikazom Isusovog rođenja, a posljednjeg adventskog vikenda održat će se i Božićni sajam na kojem se već tradicionalno nude domaći, autohtoni proizvodi i prigodni božićni suveniri.

„I ovaj Advent rezerviran je za tradicionalno paljenje adventskih svijeća i ostalih programa u sklopu Vukovarskih adventskih svečanosti pod geslom „Vukovar – grad susreta“ koje već 25 godina organizira Gradski muzej Vukovar u suradnji s Franjevačkim samostanom Vukovar i Hrvatskim domom Vukovar. Adventske svečanosti obilovati će bogatim programom, a prvu svijeću će u nedjelju, 27. studenog, u ime svih svojih sugrađana zapaliti gradonačelnik Ivan Penava”, rekla je ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ružica Marić.

Ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo rekao je kako je prošle godine klizalište u Vukovaru posjetilo više od 10.000 korisnika.

“Klizalište je spremno, a obnovljen je i fond klizaljki. Klizalište i klizaljke besplatne su za sve korisnike i posjetitelje. Građani mogu očekivati i školu klizanja za djecu i odrasle, igre na ledu za djecu i mlade, malu školu hokeja, a očekujemo i organizirane posjete školske i vrtićke djece“, pojasnio je Szabo.

Klizalište će s radom započeti 27. studenog 2022. godine u 18 sati, raditi će svaki dan, a radno vrijeme je od nedjelje do četvrtka od 09:00 do 21:00 sat, a petkom i subotom do 22 sata.