54.Vinkovačke jeseni: Započinje desetodnevna jesenska vinkovačka manifestacija

Foto: Vinkovačke jeseni

VINKOVCI, Svoja vrata građanima Vinkovaca i svim posjetiteljima “Vinkovačkih jeseni”, jutros je otvorio Slavonski sokak na Trgu dr. Franje Tuđmana iza hotela Slavonija čime su, moglo bi se tako reći, počele ovogodišnje 54. Vinkovačke jeseni koje će svoj vrhunac doživjeti narednog vikenda kada će se održati i najveći broj temeljnih priredbi te manifestacije.

U večernjim satima, od 18 sati, na maloj pozornici Slavonskog sokaka, svaki dan od 18:00 do 22:00 sati, nastupit će tamburaški sastavi, a večeras posjetitelje će zabavljati Slavonski suton. U 18,30 sati svečanost je otvorenja Županijske smotre folklora Vukovarsko-srijemske županije na kojoj će se kroz pet večeri predstaviti 50-tak KUD-ova s područja županije. O deset najboljih kulturno-umjetničkih društava Smotre folklora, koja se održava u velikom šatoru Vinkovačkih jeseni, odlučivat će prosudbena komisija, a izabrane skupine predstavljat će Županiju na smotrama folklora širom Hrvatske.

Najbolja tri kulturno-umjetnička društva od prošle godine nastupit će na Državnoj smotri folkora 21. i 22. rujna. To su KUD „Slavko Janković“ Šiškovci, KUD „Seljačka sloga“ Bogdanovci i GSKPD „Seljačka sloga“ Nuštar.

Petak, 13. 9.2019. 18.30 h
1. KUD „Slavko Janković“ Rokovci-Andrijaševci
2. KUD „Ogranak seljačke sloge“ Drenovci
3. KUD „Slavko Mađer“ Cerić
4. KUD „Ady Endre“ Korođ
5. KUD „Grančica” Đeletovci
6. KUD „Branimir“ Bošnjaci
7. KUD „Sava“ Rajevo selo
8. KUD „Razigrana šokadija“ Prkovci
9. KUD „Jankovci“ Stari Jankovci

Od 22,30 sati posjetitelji će u glavnom šatoru na Trgu Vinkovačkih jeseni moći uživati uživati u koncertu Željka Bebeka.