U srijedu, 21. srpnja u Muzeju Vučedolske kulture u Vukovaru, od 10 do 13 sati održat će se Business Forum u okviru projekta INTERREG – Hrvatska – Srbija 2014-2020. / COMMON – Development of the business environment through the education of the labor force in accordance with the market needs (Razvoj poslovnog okruženja kroz obrazovanje radne snage u skladu s potrebama tržišta).

Nakon uvodnih predavanja sudionika projekta te key note predavanja uspješnih poduzetnika i primjera dobre prakse, u 11.45 sati održat će se i zanimljiva panel rasprava u kojoj sudjeluju predstavnici najuspješnijih poduzetničkih tvrtki s područja Vukovarsko srijemske županije.

Nakon panel raspravu, koju moderira Goran Rihelj, vlasnik i urednik najčitanijeg hrvatskoj stručnog turističkog portala i konzultant u turizmu, sudionici će imati priliku i uz stručno vođenje obići Muzej Vučedolske kulture, a pozivamo sve sudionike i na business networking after party uz prigodan domjenak nakon obilaska muzeja.

Inače cilj ovog projekta je utjecanje na smanjenje problema emigracije i gubitka radne snage u regiji kroz rješavanje uočenog problema nedostatnih vještina i specifičnih znanja radnika.

Projekt se temelji na suradnji dionika na tržištu rada, odnosno poslovnih subjekata, pružatelja edukacijskih usluga te radnika (i zaposlenih i nezaposlenih osoba) te njihove međusobne koordinacije u razvoju znanja i vještina radnika prema stvarnim potrebama tržišta rada.

Kroz projekt će biti istraženi problemi regionalnog prekograničnog tržišta vezani uz obrazovanje i usavršavanje radne snage, razvijeni programi obrazovanja, a VURA će na temelju tih rezultata izraditi platformu za razmjenu informacija kao model poboljšanja tržišta rada u regiji. Platforma će služiti diseminaciji informacija o mogućnostima educiranja, potreba poslodavaca za znanjima i radnicima te međusobne komunikacije svih dionika u regiji. Ključna ciljna skupina su stalno nezaposlene osobe, kao i mlade nezaposlene osobe koje svojim trenutnim stečenim kompetencijama ne zadovoljavaju potražnju tržišta.

Svoj dolazak prijavite na mail:common@uciliste.net

PROMO TEKST