Tijekom vikenda osam prometnih nesreća, u alkoholiziranom stanju zatečeno 11 vozača

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama u Vukovarsko-srijemskoj županiji dogodio se osam prometnih nesreća, izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.

U Rokovcima, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila u zavoju vozač osobnog automobila slijeće s ceste pri čemu je zadobio tjelesne ozljede.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se na autocesti A3, državnoj cesti D2 kod Trpinje, državnoj cesti D55 kod Županje, Babinoj Gredi, Marincima i u Vukovaru dvije.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 11 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,84 g/kg zabilježena je kod 48-godišnjeg vozača u Vukovaru. Prema dva vozača određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 76 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D2, 51 prekršaj.         

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela, poručuju iz PU vukovarsko-srijemske.