U županiji 226 novozaraženih i jedna umrla osoba

Foto: Pixabay

Vukovarsko-srijemska županija broji novih 226 covidom zaraženih osoba i jednu umrlu u posljednja 24 sata, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima 47 osoba je iz Vinkovaca, 30 osoba iz Županje, 27 iz Vukovara, po devet iz Soljana i Nijemaca, osam iz Cerne, sedam iz Iloka, po šest iz Ivankova, Starih Jankovaca, Vođinaca i Vrbanje, po pet iz Lovasa i Strošinaca, po četiri iz Nuštra, Otoka, Retkovaca i Rokovaca te po tri iz Đurića i Jarmine.

Po dvije novooboljele osobe su iz Andrijaševaca, Babine Grede, Bobote, Borova, Bršadina, Gradišta, Gunje, Markušice, Starih Mikanovaca i Tovarnika te po jedna osoba iz Bapske, Bogdanovaca, Bošnjaka, Cerića, Čakovaca, Drenovaca, Gaboša, Komletinaca, Mirkovaca, Opatovca, Pačetina, Štitara i Trpinje. Od početka pandemije u županiji je koronavirusom zaražena 21.221 osoba, od kojih su 20.274 izliječene, a 386 ih je umrlo. Trenutno je na bolničkom liječenju 38 covid pozitivnih osoba, a 528 ih je u samoizolaciji. U protekla 24 sata testirano je 495 osoba, a dosad ukupno njih 121.300.