U sklopu programa “Možemo i mi”, članovi “Golubice” boravili u kampu na Viru

Foto: Golubica Vukovar

VUKOVAR, Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar organizirala je od 2. do 11. srpnja sportsko-rekreativno-zdravstveni kamp Vir 2017. u odmaralištu Crvenog križa Pakrac „Cvrčak“ na otoku Viru.

“Ove godine, SRZ Vir je dio našeg programa “Možemo i mi” financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.  U sklopu programskih aktivnosti, svakodnevno je za sudionike kampa organzirano jutarnje razgibavanje – tjelovježba, mala škola plivanja, ali i natjecanje u stolnom tenisu. Osim sportskih aktivnosti, vrijeme u kampu ispunilo je veselje, pjesma, ples, druženje, nova prijateljstva…bilo je to deset dana zajedništva i bliskosti, integracije i socijalizacije naših korisnika, osoba s intelektualnim oštećenjima”, navodi predsjednica udruge Ivana Azenić Dubravčić.

U kampu je kroz deset dana boravilo 60 osoba, od kojih je 36 osoba s intelektualnim oštećenjma, dok su ostalo bili voditelji, pratnja i roditelji. Osim 25 korisnika UZOSIO “Golubica” Vukovar, u kampu je sudjelovalo i 11 korisnika prijateljskih udruga iz Osijeka i Zagreba.